dilluns, 10 d’octubre del 2011

El SEPC sobre l'acte d'obertura de curs de la Universitat de València

Com cada any, va tindre lloc a l’edifici de la Nau, l’acte d’obertura del curs 2011-2012 de la Univeristat de València que enguany es va celebrar el passat 30 de setembre. L’acte va comptar, com a convidat especial, amb José Císcar, el conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana. Per aquest motiu, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), juntament amb les assemblees d’estudiants de la Universitat de València, vam realitzar una concentració d’unes 50 persones davant la porta de l’edifici per protestar contra la pujada de les taxes de matrícula, que pot arribar a ser fins a un 120% més cara que l’any passat.
Poc temps després de començar la concentració, va arribar una quinzena d’agents de la policia nacional espanyola que van identificar i retindre els estudiants i estudiantes concentrades, els van furtar les pancartes sense cap motiu i proferint tot tipus d’amenaces i insults com, per desgràcia, ja va sent habitual.
Mentrestant, a dins de l’edifici de la Nau (on als propis estudiants de la Universitat se’ls prohibia l’accès), s’agrupaven juntament amb el conseller, l’equip rectoral de la Universitat i diferents professors i catedràtics, la delegada de Govern, Ana Botella, l’arquebisbe de València, Carlos Osoro i altres alts càrrecs dels cossos de seguretat de l’Estat.
Per tot açò, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans lamentem que, mentre l’Estat espanyol destina 6.000 M d’euros a l’Esglèsia catòlica i 65.000 M d’euros a l’Exèrcit i que la Generalitat Valenciana malbarate diners en grans esdeveniments , la Universitat de València done les gràcies a la Conselleria d’Educació per “fer esforços” per pagar un deute milionari amb les universitats públiques valencianes, deute que ja dura anys. I a sobre, done cabuda a representants eclesiàstics i militars en espais universitaris i als propis estudiants se’ls negue l’entrada.
Com a estudiants i estudiantes universitàries, creiem que la postura de la Universitat ha de ser crítica amb la situació actual que patim i no de docilitat cap a les altes esferes de la classe política institucional.
Per una universitat pública, no a la pujada de taxes! No a la repressió!

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
València, 10 d’octubre de 2011