dissabte, 20 de novembre del 2010

Crònica de la xerrada d'Arcadi Oliveres a València "La crisi econòmica: oportunitat pel decreixement"



Al voltant de 70 persones participaren en la xerrada que va oferir el professor Arcadi Oliveres el passat dimecres 10 de novembre a l'Espai Social Estudiantil del Campus de Burjassot (Horta Nord).

Durant la seua intervenció, Oliveres va fer una anàlisi tant de la crisi alimentària com de les causes i conseqüències de la crisi financera, denunciant fermament la complicitat entre polítics i empresaris en l'especulació del diner.

Alhora, va proposar tot un seguit de possibles solucions al problema, basant-se en respostes de tipus financer, laboral, solidari, ecològic, antimilitar i d'acolliment migratori. Unes respostes que, en concloure la xerrada, van propiciar un debat entre els assistents a l'acte al voltant de la moralitat de determinades accions i la possibilitat real de posar solució al problema a nivell personal, d'universitat o de col·lectiu.

A més a més, des del SEPC es va remarcar la importància del projecte d'aquest espai estudiantil i la necessitat de realitzar i participar en aquest tipus d'actes de conscienciació social.

Burjassot, 10 de novembre de 2010.
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.