dilluns, 5 de desembre del 2011

Contra la violència de gènere: autodefensa feminista



Com cada any i també en aquest, una gran quantitat de persones han secundat la diada contra la violència de gènere arreu de tots els Països Catalans. Organitzada per diversos col•lectius de l'Esquerra Independentista i d'altres àmbits, entre ells el SEPC, la manifestació de la vesprada ha aplegat a més de sis mil persones i ha transcorregut amb total normalitat. Enguany, encapçalant el bloc quatre militants amb torxes i una gran pancarta on es podia llegir "Contra la violència de gènere: autodefensa feminista".

   A València, a l'hora prevista els carrers que envolten el Parterre estaven plens de gom a gom. El bloc de l'esquerra independentista, darrere una l'extensa pancarta que versava va ser, un any més, un dels més implicats en aquesta diada. Així mateix, al capdavant del bloc, 4 persones han anat amb màscares blanques amb la boca creuada per una cinta, i portant cadascuna una torxa encesa en flama. Cartells en què es podien llegir lemes com “Portem cadenes però hem decidit trencar-les”, “Cremem el patriarcat” o “L'església i l'estat ens condemnen” han sigut mostrats per cadascuna d'aquestes persones.

La manifestació ha arribat amb tranquil•litat a la plaça de l'Ajuntament, on a banda de cridar consignes com "lluita socialista i lluita feminista", "dones lliures en una terra lliure" o "sense les dones no hi ha revolució" s'ha llegit un manifest unitari dels col•lectius de l'Esquerra independentista.