divendres, 23 de desembre del 2011

El SEPC davant la nova imputació a set gironins en motiu dels aldarulls a la UdG

El passat 16 de desembre, la Plataforma UdG, formada per estudiants i professors de la universitat van convocar una concentració de rebuig a Artur Mas, que visitava el campus del Barri Vell de Girona. Els concentrats van arribar fins a les portes d’on es celebrava l’acte on Mas n’era el convidat d’honor, i els Mossos d’Esquadra, per impedir-ne l’accès i que els protestants mostressin la seva negativa davant la presència del president de la Generalitat, van carregar durament contra l’estudiantat i professorat. Després de que més de 20 ferits necessitessin rebre atenció mèdica urgent, tres estudiants van ser detinguts durant unes quantes hores.

D’altra banda, avui dijous, set persones més, un d’ells Personal d’Administració i Serveis de la UdG, han estat imputats. Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:

  • La lliure absolució de tots els imputats ja que entenem que en cap moment van cometre cap de les faltes de les que se’ls acusa.
  • La dimissió de l’Equip de Govern de la UdG davant d’un acte d’irresponsabilitat com és no vetllar per la seguretat dels membres de la comunitat educativa. Volem criminal•litzar la brutalitat policial que va autoritzar la Sra. Anna Maria Geli al donar permís al cos dels Mossos d’Esquadra perquè entressin dins del centre universitari.
  • Les explicacions pertinents per part del Conseller d’Interior de Catalunya, Felip Puig, en quant que el agents anti-avalots no duien les corresponents plaques de ITP per identificar-los tenint en compte que és obligatori. Tot i així, Salellas, advocat dels tres estudiants ja ha anunciat que procediran a denunciar els fets i la pertinent acusació.
Així doncs, animem a tota la comunitat educativa a sumar-se a les properes mobilitzacions i a mostrar un ferm rebuig als falsos muntatges policials que volen acabar amb el moviment estudiantil dels Països Catalans.