dilluns, 23 de gener del 2012

Manifestacions massives a València i Alacant per un ensenyament públic i de qualitat

En motiu de la manifestació convocada per defensar un ensenyament públic i de qualitat, vora 170.000 persones han eixit als carrers, entre València i Alacant, per mostrar la seua oposició front a l'actual política educativa i tot el seguit de retallades i precarietat que estem patint al País Valencià, en concret, i a la resta dels Països Catalans en general. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans hem estat presents amb un lema ben clar: alerta de privatització; buidem les aules, prenem els carrers.


La manifestació ha començat a les18.00h a la plaça de Sant Agustí, que estava plena de gom a gom. La gent del carrer l'ha fet seu una vegada més, no s'ha quedat a casa i ha eixit per expressar tot el seu malcontent. No ha sigut fins dues hores després que part de la munió de gent ha pogut començar la marxa, car quan la capçalera ja havia passat pels carrers marcats, la rereguarda encara esperava per poder eixir.

Durant el recorregut i dins el bloc del SEPC, s'han cridat consignes contra la privatització; en favor d'un ensenyament públic, de qualitat i en català; envers les retallades de la Generalitat i contra els polítics aprofitats que ens malgovernen. Així mateix, s'han fet escoltar crits que instaven tothom a lluitar amb una vaga general. Cal dir també, que el bloc ha estat bastit d'universitaris i que hi ha hagut una gran presència de gent d'instituts, com el Lluís Vives de València.

A l'hora de l'acabament, la plaça de la Verge ha hagut de ser desallotjada, a poc a poc, pels mateixos participants de la manifestació, ja que es feia impossible continuar allà mentre un riu de gent no parava d'arribar. Als últims anys, es recorden ben poques manifestacions que hagen estat abonades per tantes persones.

Des del SEPC tenim ben clar que els factors que han portat la gent al carrer, les conegudes retallades, formen part d'una estratègia molt planificada i totalment premeditada per part del consell. Aquest, té un propòsit clar i l'està aconseguint: que els centres educatius mancats de recursos busquen finançament alternatiu allà on pugen. I tots tenim clar que eixa alternativa, si no deixen que siga pública, tomba cap al sector privat.

Com portem fent durant tota la campanya d'aquest curs, volem deixar clar que estem en plena Alerta de Privatització, que cal una major mobilització i consciència, i que no podem deixar de lluitar per tot allò que ja ens estan arrancant de les mans i que conforma la base de les nostres futures generacions: l'ensenyament. Exigim, amb tot el dret del món, un ensenyament públic, popular i de qualitat!


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
A 22 de gener de 2012, València